Boeken

Van zaken naar literatuur

Van ingeblikt naar open zee

Wie een leiderschapsrol heeft, is altijd ook een vader of een moeder, een aandeelhouder of een werknemer, een zoon of een dochter, en moet dat bijzonder fragiele evenwicht beheren zonder te verdwalen. Generaties volgen elkaar op en moeten zich telkens weer aanpassen en de uitdagingen van een voortdurend veranderende omgeving aangaan, zonder in de jacht naar onmiddellijke efficiëntie de ziel te verliezen.

Van ingeblikt naar open zee vertelt het verhaal van een man die de vrijheid verloor om te worden wie hij wilde zijn. Het verhaal gaat over de relatie met zichzelf, met de mensen om hem heen en met de mensen die dicht bij hem staan, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De vijf leessleutels aan het eind van het boek geven een overzicht van de verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om de overstap naar een nieuwe dynamiek te maken.

Filip Grisar is trainer, consultant en coach van teams en managers. Hij heeft internationale ervaring in kleine en grote bedrijven Han Looten begeleidt jonge ondernemers in transitie, coacht bestuurders en bekleedt diverse toezichthoudende functies.

De managementmodellen zijn veranderd: het gaat niet meer om controle, maar om inspiratie, coördinatie, iedereen de macht geven die hem toekomt en zin geven aan zijn werk. Hoe wordt u deze inspirerende en legitieme leider, die het bedrijf naar succes zal leiden en tegelijkertijd de ontplooiing van de werknemers zal garanderen?

Bestel het boek rechtstreeks van de auteur

"De wereld is een boek, waarvan elke stap een nieuwe bladzijde opent."